Erikoista tietoa taitouinnista

Erikoista tietoa taitouinnistaJollei taitouinti ole harrastus, johon on syvennytty perusteellisesti, voi olla että suurin osa listalla olevista asioista tulee yllätyksenä. Vaikka nämä tiedot voivat olla hiukan yllättäviä, ja jopa vaikeita uskoa, on niillä kaikilla tärkeä roolinsa tässä urheilulajissa.

Hengityksen pidättäminen kunniaan!

Taitouinnin esitykset kestävät joskus neljä minuuttia ja tästä ajasta lähes 3 minuuttia vietetään veden alla. Joukkueet pysyvät jatkuvasti veden peitossa minuutin kerrallaan näiden esitysten aikana. Eikä tämä tarkoita vain pysyttelemistä vedenpinnan alapuolella, vaan mitä hullumpien akrobaattisten liikkeiden tekemistä, mitä suurimmalla osalla olisi ongelmia suorittaa pelkästään trampoliinilla, vaikka käytössä olisi pullollinen lihasten rentouttajia. Tätä varten harjoitellaan uimalla kierroksia altaan ympäri ilman että happea otetaan kertaakaan. Useimmat tämän lajin uimarit pystyvät pidättämään hengitystään 3 minuutin ajan ja uimaan 75 metriä, ilman että happea noustaan ottamaan. Se voi kuulostaa huomattavasti helpommalta kuin mitä se oikeasti on.

Vegetaristin painajainen!

Taitouinnissa nähdään upeita kampauksia, jotka pysyvät asennossa jopa vaikeimpien kierähdysten aikana. Tämä saadaan aikaan käyttämällä hevosten rustosta tehtyä ainetta. Eli jokainen uimari käyttää perinteistä maustamatonta hyytelöä, joka sekoitetaan veteen ja kammataan hiuksiin ennen ottelun alkamista. Tässä tahnassa pääasiallisena aineena on pehmeästä hevosten rustosta tehty jauhe, joka on samalla tutkimusten mukaan erittäin terveellistä hiuksille. Tahna pitää hiukset jäykkinä ja paikallaan koko kilpailun ajan. Ainoastaan erittäin kuuma vesi saa tahnan valumaan hiuksista lävitse, joten näihin kilpailuihin ei kannata lähteä hiuslakkojen kera.

Treenejä enemmän kuin kenelläkään muulla!

Taitouistelu voi näyttää erittäin helpolta ja saumattomalta, mutta tämän saa aikaan ainoastaan ahkera harjoittelu, eikä tuloksia saada ilman hikeä ja kovaa treeniä. Itse asiassa tutkimusten mukaan taitouimarit harjoittelevat paljon enemmän kuin mitkään muut urheilijat. Tämä tarkoittaa sitä, että treenit ovat noin 8 – 10 tunnin mittaisia ja niitä on kuutena päivänä viikossa. Tietenkään harrastusta ei aloiteta näin kovilla treeneillä, mutta kun päästään vaikka olympialaisten tasolle, on tämä arkipäivää.

Kulta monopolisoidussa asemassa

Kun taitouinti pääsi ensimmäistä kertaa olympialaisten lajiksi, pysyi taistelu kullasta ainoastaan

kolmen maan parissa, jopa tähän päivään asti. Aikaisemmin ainoastaan Yhdysvallat ja Kanada pystyivät tavoittelemaan sitä taitojen osalta, mutta myöhemmin kärkeen nousi venäjä. Yhdysvalloilla on kultamitaleja yhteensä viisi ja Kanadalla kolme. Vuonna 2000 Venäjä osallistui ensimmäistä kertaa tähän lajiin ja sen jälkeen kultamitali ei ole mennyt yhdellekään muulle maalle. Yhteensä Venäjällä on mitaleja jo 10 kappaletta.

Nenäsuojat käyttöön!

Yhdysvaltalaisten joukkueessa uiva Christina Jones on yksi harvoista urheilun ammattilaisista, jotka eivät käytä nenässään klipsejä suorituksen aikana. Yhteensä ammattitasolla löytyy vain kolme uimaria, jotka eivät näitä tarvitse, sillä kaikilla muilla uimareilla ne on aina nenässä ja usein jopa uimapuvusta löydetään varakappale, varmuuden vuoksi.

Reply