Kaikki taitouinnista

taitouinnilleTämä sivusto on omistettu taitouinnille, yhdelle vaativimmista urheilulajeista. Vaikka taitouinti on suhteellisen harvinainen harrastus maailmanlaajuisesti, eikä sitä Suomessakaan harrasteta kovin paljoa, tekee se vaikutuksen aina sulavuudellaan ja tyylikkäillä liikkeillä jokaiseen katsojaan. Urheilulajina se on äärettömän vaativa, mutta palkitseva laji, jossa tiimityö ja yhteistyö ratkaisevat paljon. Tälle sivustolle on kerätty erilaisia artikkeleita siitä, millainen laji taitoluistelu on ja miten pitkälle uralla voidaan edetä. Samalla käydään läpi mielenkiintoisia faktoja lajista ja kaikista yleisimpiä virheitä, mitä aloittelevat kisaavat tekevät.

Lajin historia on saanut alkunsa yli 100 vuotta sitten ja monien eri vaiheiden jälkeen se on muotoutunut nykyiseen malliinsa, lajiksi jota voidaan ihailla jopa olympialaisten tasolla. Vaikka lajissa suurin osa harrastajista onkin naisia, on myös miehillä nykyään mahdollisuus osallista uimiseen jopa kilpailu tasolla, eli sukupuoli ei enää määritä sitä, ketkä pääsevät urheilusta nauttimaan. Vaikka laji onkin hyvin kaunista katseltavaa, on se samalla yksi rankimpia urheilumuotoja.

Tässä lajissa ei riitä pelkkä rakkaus uimista tai vettä kohtaan, ammattimaisella tasolla sitä pidetään harjoitusten suhteen rankempana kuin mitään muuta urheilulajia, joidenkin tahojen mukaan. Tämä tarkoittaa jopa kymmenen tunnin treeniä kuutena päivänä viikossa, eli kestävyys tulee varmasti kasvamaan. Lisäksi laji vaatii uimarilta hyvää lihaskuntoa, koordinaatiota ja ennen kaikkea kykyä pidättää henkeä pitkiä aikoja. Lajin ammattilaisilla ei edes kolme minuuttia hengittämättä ole lainkaan kummallista.

Taitouintiin kannattaa siis tutustua ajan kanssa, sillä laji on haastavuudesta huolimatta hauska ja mukaansatempaava harrastus. Jos uusien ystävien saaminen, tanssiminen ja uiminen on mieleen, saattaa taitouinti olla juuri itselle sopiva harrastus. Nätit puvut, kauniit meikit, hienot kampaukset ja upeat pyörähdykset musiikin tahdissa, ovat kuin vedenalainen balettiesitys!

Reply